maanantai 24. syyskuuta 2012

Sarah Kay


Ylläoleva kortti on kulkenut 1992 ja sen on kustantanut Suomessa Satukustannus.
Tästäkään kortin piirtäjästä ei minulla ole paljon tietoja, jostain olen ymmärtänyt hänen olevan Australiasta lähtöisin.  Kortit ovat kuitenkin omintakeisia joissa  päähenkilöinä ovat usein pienet lapset. 
Alla oleva lainaus on jostain firmaesitteestä.  Siitä selviää että Sarah Kay rekvisiittaa löytyy muualtakin kuin postikorteista:
 "Sarah Kayn lumoavat piirrokset valloittivat maailman 1980–luvulla ja niistä tuli sittemmin haluttu kohde keräilijöiden keskuudessa. Hän kuvitti kirjoja, kalentereita, palapelejä, kirjepapereita, julisteita, tarroja ja monia muita kohteita. Sarah Kay loi romanttisen tyttöhahmon, jolla on uneksiva ilme kasvoilla ja hellyttävä vaatetus. Hahmo edustaa rauhallista, luonnonläheistä maailmankuvaa, jossa tunteet ovat etusijalla. Samat teemat ovat tulleet tärkeiksi jälleen uudelleen."Tämän kortin on kustantanut Ruotsalainen Grako ja se on lähetetty Örn Skölsvikistä Vaasaan 1978 joka on varhaisin päivitys näistä korteista kokoelmassani.
Kaikkiaan niitä on kansiossani yli 50 erilaista.


Tämän kortin on kustantanut Voitto Pohjola, joka on korttien kustantajana minulle outo.


Yleinen kustantaja suomessa oli Paperitaide.
Kaunis kortti!


Näiden korttien uusin ryhmä on yleensä Karton julkaisemaa.
Tähän korttiin se on saanut oikeudet John Sands (Australia) yhtiöltä vuonna 2009.


4 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Sarah Kay:n kortit olivat nuoruudessani mieluisia ja ovat sitä edelleen. Olen alkanut kerätä niitä aikuisiällä. Ja yksi Sarah Kay:n kuvittama kirjakin löytyy hyllystäni.

Okariina kirjoitti...

Suloisia kortteja, joita olen aina ihaillut. Oletkohan huomannut, että olen perustanut blogin, jossa käsittelen vain laajaa graafista kokoelmaani, mm. kortteja. Olisi kiva jos pistäytyisit katsomassa, kun olet harrastanut tätä jaloa lajia jo kauan.
http://okariina.blogspot.fi/

T. Outi

Sulo Heinola kirjoitti...

Bullukat
Kiitos kommentista. Minä koen miehenä Sarah Kayn vähän hempeäksi, mutta hän edustaa postikorteissa tärkeää tyylilajia.

Outi/Okariina
Kiitos vinkistä! Mukava nähdä Sinun tarinoitasi ja myös vähän harmaantunutta paperia joka nostaa sen arvoa.

Sesse kirjoitti...

Tässä Sesse Ilo elää- blogista. Etsin juuri vintin korttilaatikostani Sarah Kayn kortteja erästä postausta varten...tulin nettiin katsomaan lisää tietoa ja eksyin tänne :) Minulla on myös tuo kortti, joka sinullakin, jossa tyttö ja poika ovat kuusen koristelussa. Se on vuosi-77 tullut meille. Mutta on paljon kärsineemmän näköinen kuin sinun korttisi :)