perjantai 5. lokakuuta 2012

Rudolf Koivu


Rudolf Koivu syntyi Pietarin kaupungissa  1890 ja kuoli Helsingissä 1946.
Hän oli huipputaitava kuvittaja ja hänen kynänsä jälki näkyi  1920-1930 kuvitetuissa kirjoissa ja sen ajan julkaisuissa paljon. 
Kortit olivat usein enkeli ja keiju aiheisia ja ainakin yhtä usein kuin koivu hänen kuvissaan näkyy havupuita kuten alla olevat kuvatkin kertovat.
Kansiooni on kertynyt erilaisten julkaisijoiden tekemiä uusintapainoksia 24 erilaista.
Ylinnä oleva kortti on ainoa vanhempi ja sen on painanut Kouluaitta Oy.


Tämän kortin oikeudet omistaa "Amerin kulttuurisäätiö" ja sen on painanut Paletti.


Rudolfin sadunomaiset kuva-aiheet olivat kaukana hänen boheemielämästään, jossa rahahuolet olivat varsinaisia peikkoja.  Tähän korttiin on saanut "Suomen Lastenklinikoiden kummit ry" oikeudet Amerin kulttuurisäätiöltä.


Tästä uusintapainoksesta ei kustantaja selviä, mutta ostin sen muutama vuosi sitten Helsingistä kirjamessuilta.

5 kommenttia:

Bullukat kirjoitti...

Rudolf Koivu on mun suursuosikkini. Pikkuhiljaa karttuu korttikokoelmansa.

Tuula Hamsteri kirjoitti...

Varsinkin Rudolf Koivun satukuvitukset ovat suosikkejani, joita keräilen. Muitakin kortteja on jonkun verran, yhteensä vähän toistasataa. Kuvissasi on kaksikin, jotka minulta puuttuu!

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys,
Koivu ja Martta Wendelin ovat minunkin suursuosikkejani. Onneksi niitä on todella hyvin tarjolla uusintapainoksina Posteissa ja kaupoissa. Niissä on sitä viehättävää vanhan ajan tunnelmaa, - aika jota ei enää ole.
Eläköön Martta ja Rudolf K.
- Sami Heinonen,
postikorttiharrastaja.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, huomasin sattumalta, että sivuillasi oleva kortti jossa tyttö heittää neliapiloita kellotornista ja kolme kyyhkyä EI ole Irma Salmen vaan Olavi Vikaisen koertti.Yst. terv. Merja V.

Sulo Heinola kirjoitti...

Vastaus Merjalle,
Kuvassa jossa tyttö heittää neliapiloita ei ole signeerausta. Olen määritellyt kortin piirtäjäksi Irma Salmen Kuvataiteen luettelon pohjalta ja siinä on samassa sarjassa sekä Vikaisen että Salmen kortteja. Tämä kortti on luettelon mukaan edelleenkin Irma Salmen.